Kütüphanemizdeki veritabanlarına VETİS (Veritabanı Erişim ve İstatistik Sistemi) ile kampüs dışından -Üniversite internet ağına tanımlı olmayan cihazlardan- proxy/vpn ayarı yapmadan erişim sağlayabilirsiniz. VETİS masaüstü ve mobil cihazlarda (cep telefonu-tablet-pc) her türlü internet tarayıcı ile IP tanımlaması gerekmeksizin problemsiz bir şekilde çalışmaktadır.
1-VETİS’e giriş yapınız.
2-İlk defa giriş yapıyorsanız KAYIT OL sekmesine tıklayarak gelen ekranda istenen bilgileri giriniz.
3-E-posta alanına üniversite tarafından size verilen kurumsal e-posta (@cu.edu.tr / @ogr.cu.edu.tr / @student.cu.edu.tr uzantılı) adresinizi yazınız.
4-Bilgilerinizi doldurup Kayıt Ol butonuna tıkladıktan sonra karşınıza e-posta adresinize aktivasyon bağlantısının gönderildiğine dair uyarı penceresi gelecektir.
5-Üniversite tarafından size verilmiş olan kurumsal e-posta kutunuza giriş yaparak, gelen aktivasyon linkine tıklayınız. Bu işlemden sonra hesabınız aktif edilmiş olup, VETİS’e kimlik numaranız ve belirlediğiniz şifre giriş yapabilirsiniz.
6-Giriş sonrası Kütüphanemiz tarafından erişime açılmış olan veritabanlarına Üniversite dışında veya içinde istediğiniz yerden her zaman ulaşabilirsiniz. Veritabanı erişim linklerine tıklayarak veya Keşif Aracını kullanarak ilgili veritabanında arama yapabilirsiniz.
Aktivasyon için e-posta kısayolları:
Personel E-posta Girişi (@cu.edu.tr)
Öğrenci E-posta Girişi (öğrencino@ogr.cu.edu.tr - Her öğrenciye otomatik olarak tanımlanan)
Öğrenci E-posta Girişi (@student.cu.edu.tr - Bilgi İşlem Daire Başkanlığından alınan)
(Öğrenci e-posta hesabınıza giriş yaparken sorun yaşıyorsanız aşağıdaki adımları izleyiniz:
“@ogr.cu.edu.tr” Uzantılı e-Posta Hesabınıza Erişmek İçin;
1- ÇÜBİS adresine giriş yaptıktan sonra menüden Uzaktan Öğretim (Teams/CuLMS) Bilgilerimi Göster adresine tıklayınız. Buradaki (öğrencilere otomatik olarak tanımlanan) e-posta bilgilerinizle Outlook Öğrenci Giriş adresinden giriş yapınız.
2- (Şifreniz kabul edilmiyorsa ÇÜBİS menüsünden Uzaktan Öğretim (Teams/CuLMS) Bilgilerimi Göster alanında tıkladıktan sonra Microsoft Teams/CuLMS Şifremi Unuttum/Giriş Yapamıyorum kısmına tıkladığınızda sağ altta sıfırlanmış şifrenizi göreceksiniz. (ÇÜBİS şifrenizi etkilemez)
3- Bu bilgilerle MS Teams ve Outlook giriş şifreniz güncellenmiş olacaktır. Güncel şifreyle Outlook Öğrenci Giriş adresinden giriş yapabilirsiniz. (İlk girişte yeni şifre oluşturmanız istenebilir)
VETİS KULLANIM KILAVUZU (Detaylı)